Често задавани въпроси

За кого е предназначен календарът "365 идеи"?
  • за родители на деца от 6 до 11 години, които искат да прекарват качествено време с децата си и да им помогнат да се развиват докато се забавляват.
  • за учители и възпитатели в начален етап, които имат нужда от свежи идеи и вдъхновение за заниманията с ученици в класната стая.
  • за подарък на семейства с деца – универсален подарък, който ще издигне семейното забавление на различно ниво.
Как се използва календарът?

Календарът предлага по една идея за всеки ден от годината. Може да ги изпълнявате последователно (което е най-препоръчителният вариант, защото следват определена логика) или да прескачате от дата на дата. Всяко предизвикателство в календара е придружено от допълнителна информация, снимка или QR код, който да сканирате с телефона си и да ви отведе до видео с инструкции.

Изпълнените задачи може да отбелязвате, като оцветявате тикчето в горния десен ъгъл. Всеки 100 изпълнени задачи, които сте заснели на снимка и изпратили до нас, ви носят специални награди. 

Как се подготвям за предизвикателствата?

Голяма част от задачите не изискват предварителна подготовка освен подсигуряването на някои канцеларски материали. Всички идеи в календара са предвидени за изпълнение с минимална подготовка и основно с наличните в едно домакинство материали. Разбира се, винаги е добре да прочетете предварително допълнителната информация, в случай че са ви необходими например балон или боя за яйца. А може да поръчате и кутията, в която има някои основни материали и ресурси.

Колко време ще ми отнемат задачите в календара?

Календарът съдържа различни задачи, които може да се изпълняват от 1 минута до няколко часа. Всичко зависи от желанието и интересите на децата и времето, с което разполагате. 

Трябва ли и аз да участвам в изпълнението на предизвикателствата?

Целта на календара е да ни осигури качествено време с децата, затова е силно препоръчително да се включвате в активностите, които са предназначени за семейно забавление. Както и да проявявате интерес и да разговаряте с децата за упражненията за личностно развитие.

Ако сте учител, не пропускайте да се включвате като модератор в предизвикателствата на учениците.

Ще трябва ли да купя някакви допълнителни материали?

Всички идеи в календара са разработени така, че да са постижими с подръчните материали в едно домакинство. Освен основни канцеларски материали, се използват ролки от тоалетна хартия, домакинско фолио, олио, плодове и т.н. В някои случаи има и други дребни материали, които обаче са широкодостъпни – например балони. При закупуване на кутия „365 идеи“ получавате някои основни допълнителни материали за изпълнение на предизвикателствата.

Каква е разликата между календар и кутия?

Календарът е луксозно издание с 365 страници, пълни с идеи за разнообразни занимания с децата за всеки ден от годината.

Кутията съдържа календара + допълнителни разпечатани ресурси и някои материали за изпълнение на задачите.

При покупка на който и да е от двата продукта, получавате още:

  • безплатна доставка до офис на Спиди
  • имейл бюлетин с допълнителни идеи и ресурси
  • участие в затворена фейсбук група за обмен на идеи
Кой е създал календара?

Календарът е авторски, български проект, разработен и създаден от мен – Златина Георгиева. През последните години професионалният ми път ме отведе като учител както в малко училище на село, така и в най-голямото частно училище в столицата. Като обучител имах възможност да наблюдавам десетки часове на колеги в класни стаи от Копривщица до Козлодуй. Повече за мен може да прочетете тук.

Какво получавам при поръчката на календар „365 идеи“?
  • висококачествен календар с 365 страници с идеи за всеки ден от годината, с прекрасни фотографии и закрепваща спирала
  • безплатен имейл бюлетин с допълнителна информация и ресурси
  • участие в затворена фейсбук група за обмен на идеи
  • безплатна доставка до офис на Спиди в цялата страна
Календарът различава ли се от миналогодишния?

Ако сте закупили каледара миналата година, не бързайте да купувате този – той е с нов дизайн, но голяма част от идеите са същите. През есента предстои издаването на следващ календар от поредицата с нови 365 идеи. Ще получите допълнителна информация по имейл.

Аз съм учител в прогимназиален етап. Подходящ ли е календарът за моите ученици?

Идеите в календара са създадени за деца от 6 до 11 години, като се взимат под внимание техните основни нужди. Например има активности за насърчаването на писането и четенето и на опознаването на света около нас.

Със сигурност има предизвикателства, които биха били интересни и за по-големи ученици (добрите постъпки, фото предизвикателствата, личностното развитие и някои игри), но няма да са 365 идеи и на места може да се наложи да адаптирате.

Ако имате други въпроси, искате да направите по-голяма поръчка за училище или да попитате за специална оферта, не се колебайте да се свържете с нас.

8 + 10 =