Писма от света

Включете се в най-вълнуващото пътешествие за развиване на четивна грамотност и насърчаване на откривателския дух у децата със специален абонамент за училища

месеца

писма

дестинации

задачи

Какво включва абонаментът?

С всеки абонамент за „Писма от света“ получавате ексклузивно, авторско съдържание и персонализирано преживяване за децата.

3 писма всеки месец

Оригинални авторски текстове, написани под формата на писмо от пътешественик, които разказват за дадена държава или явление. Всяко писмо е придружено от бележки с любопитни факти, тематични игри и снимки.

Допълнителни материали и насоки

Към всяко писмо получавате бланка с въпроси към текста за развиване на четивна грамотност по модела PIRLS и PISA. При поръчка на 6- или 12-месечен абонамент имате карта на света за оцветяване (29 х 42 см) и тематични плакати.

Насоки за използване

Всеки абонамент започва със стартово писмо с информация за пътешественика и допълнителни идеи как да представим проекта на детето/децата.
Получавате всички писма наведнъж (или на 2 пъти) - родителят/учителят решава с каква честота да ги представя на децата.

Безплатна доставка

Писмата за всички абонаменти получавате с безплатна доставка до офис на Спиди в цялата страна. Получавате всички писма наведнъж, разпечатани и подредени в кутия.

 

Персонализирано преживяване

Всяко писмо е адресирано до конкретно дете/клас в училище според направената заявка. Вие избирате какво име, адрес или училище да посочите.

Подкрепяме образованието

С всеки закупен абонамент правим дарение за фондация „Заедно в час“, за да подкрепяме достъпа на всяко дете до качествено образование.

Как да се включа?

1. Попълнете формуляра за записване

Бланката отнема няколко минути, кажете ни защо искате да използвате писмата.

Краен срок 10 юни 2022 г.

2. Обявяване на спечелилите абонамент

До 15 юни ще се свържем с тримата учители, които получават безплатен абонамент. Моля, проверявайте си имейла и следете папка Спам/Реклами.

3. Промоционален пакет за всички

Всички, които са заявили желание да работят с „Писма от света“ чрез формуляра, ще получат промоционален код за поръчка на училищен абонамен.

За кой клас са най-подходящи писмата?

„Писма от света“ са разработени за развиване на четивната грамотност на ученици от 2 до 5 клас – които вече могат да четат и се започва по-сериозна работа с текст. Въпросите в бланките са разработени по модела на тестовете PIRLS за начален етап.

Някои учители по география намират писмата за особено полезни и за 6 клас, където се изучава география на света.

Какво ми е необходимо, за да работя с писмата?

С абонамента получавате разпечатани и подготвени всички писма и допълнителните материали към тях, както и насоки за използването и представянето им пред учениците. В кутията има още карта на света, снимки, плакати за класната стая.

Може ли да са адресирани конкретно до моите ученици?

Да, задължително! Писмата се изработват специално за даден клас и училище, за да бъдат максимално автентични и да разпалят любопитството на децата.

Може ли да участват повече учители от едно и също училище?

Да! Писмата се адресират до конкретен клас и преподавател. Един абонамент е за един клас, така че насърчаваме всички учители, които имат желание да се включат, да попълнят отделни кандидатури.

Не съм сред спечелилите. Как мога да закупя абонамент?

Училищният абонамент включва пакет с писма за 9 месеца (от септември до май) и е на цена от 120 лв. с включена безплатна доставка до офис на Спиди. Абонаментът е персонализиран за един клас/група за една учебна година. Поръчка може да направите на този линк.

Моля, посочете данните за фактура на училището в полето за бележки.

Проектно-базираното обучение е подход, който позволява на учениците да развиват умения и личностни компетенции, които им дават сигурност, че могат да се справят с предизвикателствата, които животът и светът ще им донесат.
Учениците от 2.б клас се включиха в образователния проект „Писма от света“. Всеки месец пристигат писма, посветени на една държава с интересни факти, въпроси и снимки. В основата им е развиването на четивната грамотност.

Научихме толкова интересни неща за страни, явления, животни – за Венеция, за „черното слънце“ на Дания, за черешовите дървета на Япония, за синия кит, за монасите и храмовете на Тайланд, за кралството на тигрите, да броим до 10 на японски, и още, и още…

С нетърпение очакваме следващите ти приключения, Злати, но вече третокласници!
Димка Джиева и 2.Б клас от Иновативно СУ "Св.св.Кирил и Методий", гр. Велинград

Не се колебайте да ни пишете, ако имате допълнителни въпроси: info@365idei.bg