Писма от света

Включете се в най-вълнуващото пътешествие за развиване на четивна грамотност и насърчаване на откривателския дух у децата със специален абонамент за училища

месеца

писма

дестинации

задачи

Какво включва абонаментът?

С всеки абонамент за „Писма от света“ получавате ексклузивно, авторско съдържание и персонализирано преживяване за децата.

Приключения в писма

Всеки месец е посветен на различна държава или явление и включва 3 писма с интересни истории. В допълнение получавате снимки, бележки с любопитни факти, игри и бланки с въпроси за развиване на четивна грамотност.

Карта на света

С всеки абонамент получавате голяма карта на света за оцветяване (59 x 84 см), върху която да оцветявате местата, от които сте получили писма.
В пакета имате още тематични плакати за класната стая.

Видеа и инструкции

Получавате допълнителни инструкции и идеи как да представите писмата и да въвлечете децата в историята. Допълнителни игри, идеи за STEM уроци, видеа от държавите, както и авторски видеа с пътешественичката.

Глобални компетенции

3 от писмата са посветени на развиване на глобални компетенциии и финансова грамотност. Те са придружени с казуси и видеа и показват как да се ориентираме на летище или гара, както и в пътнически документи.

Персонализирано преживяване

Всяко писмо е адресирано до съответния клас в училище според направената заявка. Вие избирате какво име, адрес или училище да посочите.

Безплатна доставка

Получавате писмата с безплатна доставка до офис на Спиди в цялата страна. Получавате всички писма наведнъж, разпечатани и подредени в кутия.

Как да се включа?

1. Поръчайте своя абонамент

Последвайте линка и попълнете необходимите данни.

2. Свързваме се по телефона

При всяка поръчка се свързваме с вас по телефона, за да уточним допълнителните детайли – адресиране на писмата, данни за фактура, начин на плащане и т.н.

3. Начало на приключението

С училищния абонамент „Писма от света“ имате цяла година готово, авторско и висококачествено съдържание, с което да ангажирате децата и да развивате четивната им грамотност. Получавате всички материали наведнъж разпечатани и подредени в кутия с безплатна доставка. Приключението е за цялата учебна година и можете да започнете още през септември.

Проектно-базираното обучение е подход, който позволява на учениците да развиват умения и личностни компетенции, които им дават сигурност, че могат да се справят с предизвикателствата, които животът и светът ще им донесат.
Учениците от 2.б клас се включиха в образователния проект „Писма от света“. Всеки месец пристигат писма, посветени на една държава с интересни факти, въпроси и снимки. В основата им е развиването на четивната грамотност.

Научихме толкова интересни неща за страни, явления, животни – за Венеция, за „черното слънце“ на Дания, за черешовите дървета на Япония, за синия кит, за монасите и храмовете на Тайланд, за кралството на тигрите, да броим до 10 на японски, и още, и още…

С нетърпение очакваме следващите ти приключения, Злати, но вече третокласници!
Димка Джиева, Иновативно СУ "Св.св.Кирил и Методий", гр. Велинград

Нямаше дете, което да не очаква с голямо нетърпение всяко писмо и видео. Този интерес се пренасяше и вкъщи. Децата споделяха и разказваха на родителите си за поредното пътешествие! Беше невероятно! Благодарим от сърце за прекрасната идея. С огромно удоволствие ще работим и догодина!
Добринка Радева, НУ "Отец Паисий", гр. Белослав

Писмата са наистина чудесен начин за допълнителна работа по четене с разбиране. Написани увлекателно, дозирано съдържание, с много любопитни факти и разбира се пълни с нови знания. Горещо препоръчвам!
Милена Гюрова, ОУ "Св. Климент Охридски", гр. Бургас

Над 50 училища от цяла България използват „Писма от света“ през учебната 2022/2023 година

Училищният абонамент е на стойност 120 лв. с безплатна доставка. С това получавате готови, разпечатани и подредени в кутия материали за 7 месеца (достатъчни от септември до май) за един клас + карта на света и тематични плакати за класната стая.

Писмата са изцяло авторски продукти, създаден за развиване на четивна грамотност на учениците в България. Те са дело на ето този прекрасен творчески екип:

Златина Георгиева

Златина Георгиева

Учител в начален етап, възпитаник на програма „Заедно в час“, магистър по Монтесори педагогика.

Златина Минкова

Златина Минкова

Учител по български език и литература, обучител към фондация „Заедно в час“.

Елена Терзиева

Елена Терзиева

Графичен дизайнер и арт директор.

За кой клас са най-подходящи писмата?

„Писма от света“ са разработени за развиване на четивната грамотност на ученици от 2 до 5 клас – които вече могат да четат и се започва по-сериозна работа с текст. Въпросите в бланките са разработени по модела на тестовете PIRLS за начален етап.

Някои учители по география намират писмата за особено полезни и за 6 клас, където се изучава география на света.

Какво ми е необходимо, за да работя с писмата?

С абонамента получавате разпечатани и подготвени всички писма и допълнителните материали към тях, както и насоки за използването и представянето им пред учениците. В кутията има още карта на света, снимки, плакати за класната стая. Необходим ви е ксерокс, за да размножите писмата за всяко от децата или за работа по групи.

Може ли да са адресирани конкретно до моите ученици?

Да, задължително! Писмата се изработват специално за даден клас и училище, за да бъдат максимално автентични и да разпалят любопитството на децата. Съответно писмото започва със: „Здравейте, 2.А клас“, а на пликовете е написано и името на училището.

Може ли да участват повече учители от едно и също училище?

Да! Писмата се адресират до конкретен клас и преподавател. Един абонамент е за един клас за една учебна година. При поръчка на повече абонаменти, получавате специална отстъпка, така че не се колебайте да ни пишете на info@365idei.bg

Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате допълнителни въпроси: info@365idei.bg