За нас

Здравейте,

Тъй като „365 идеи“ е много личен проект, ми се иска да ви се представя, за да знаете кой стои насреща. Казвам се Златина и през последните години професионалният ми път си беше… трилентова скоростна магистрала, в която паралелно се движеха журналистика, преподаване и обучения на учители.

След години работа като редактор в списания и сайтове направих завой към образованието, търсейки повече смисъл и възможност да допринасям за положителна промяна в обществото. Така съдбата (в лицето на организацията “Заедно в час”) ме изпрати като възпитател на очарователни първокласници в с.Горна Малина и именно те са част от вдъхновението за този календар. Впоследствие преподавах в частно столично училище, бях обучител и координатор в “Заедно в час”, като съм посещавала часове на учители от Козлодуй до Копривщица и от Плевен до Пирдоп.

От 2019 г. съм част от екипа на списание Forbes, където пиша за образование и иновации, автор съм в сайта Mammi.bg, а вече  повече от година съм майка на един малък чаровник.

Началото на календара

Всичко започна с COVID-19. Когато през пролетта на 2020 г. световната пандемия ни затвори по домовете ни, много мои приятели с деца започнаха да ми звънят с молба да им дам някаква идея какво да правят вкъщи. Тогава се разрових из материалите, които бях използвала за моите ученици, и различни ресурси, които съм събирала през годините, и… се събраха 365 идеи за забавни, образователни и развиващи занимания.

Целта ми е да предоставям готово за ползване, разработено съдържание за всеки ден от годината, което да спестява време и нерви на родителите и учителите в търсене на подходящи занимания за децата. Никоя игра, проект или книга, които си купувате от магазина, не може да осигури подобно цялостно преживяване, което да развива потенциала и талантите на детето и да задържа интереса му.